1 vecka kvar till avfärd

En vecka kvar till avfärd

Vi har svårt att skiljas från prylar som vi redan har ombord. Kanske har vi lyckats samla ihop 20 kg som får lämna båten. Det borde varit 200 kg minst. Suck!

Översyn av båten

Det mesta är fixat inför vår avfärd, tror vi. Sjökort ska uppdateras och vi har problem med vår nya Glomex Evo. Det är bara att hoppas på att vi lösa detta med hjälp av support.

Översyn av oss själva

Den här veckan har vi bokat in besök hos tandläkare, läkare och frisör. Vi är båda färdigvaccinerade mot Covid 19 och har införskaffat ett skeppsapotek som i nuläget känns gigantiskt. Vi som normalt sett använder max några huvudvärkstabletter per år. Hoppas att få fortsätta på det viset.

Snart seglar vi iväg och huvudet snurrar

Nu är flera års förberedelser snart till ända. Vintern tillbringade vi i vår båt på Långedrag där vi trivdes gott med fin utsikt och trevliga båtgrannar. Några kortare turer på västkusten har det också blivit under året. 

Ska vi verkligen lämna barn, barnbarn, nära och kära, och jobb som vi trivts med? – Ja. Vi gör det för en tid. Den här veckan blir det midsommarfirande med familj och vänner på Rörö. Sedan hoppas vi få besök utmed vägen. Tur att det finns bildtelefon nu för tiden även om det alltid är roligare att träffas IRL.

4 kommentarer till “1 vecka kvar till avfärd”

  1. Wow, vilka vackra bilder och vilken duktig fotograf. Härligt att ni hann med några fina dagar norrut i Bohuslän.

  2. Nu syns det att ert hem är redo för jorden runt seglats: targa båge, vindroder, extra djupgående.

    Lycka till på färden

    1. Tack! Våra planer är väldigt lösa. Vi får se hur vi trivs med båtlivet. Troligen blir det Las Palmas i jul och sedan vidare till Västindien i januari. Hoppas att ni kommer iväg så som ni tänkt. Ha en riktigt fin sommar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.