Nu är vi på väg!

Söndag 27 juli 2021 lämnar vi Rörö för att segla söderut.

Det var jobbigt och sorgligt att säga hejdå till alla. Lite trötta och tagna försöker vi hitta vind som kan ta oss söderut. Vi är inte jättesugna på att kryssa. Det slutar det med att vi kör motor till Mönster eftersom vinden vrider emot vilken väg vi än tänker ta.

33 M senare ankrar vi vid Mönster. De två bojarna som finns är redan upptagna. Det blir en tidig kväll och klockan halv ett på natten blir vi väckta av de båda ankringslarmen. Det visar sig att vi ligger säkert men att vinden har vänt. Bra för oss att testa grejerna och att allt verkar fungera!

Nu lämnar vi Sverige för en tid. Klockan 8 seglar vi från Mönster för att gå så högt vi kan söderut. Vi har inget bestämt utan känner oss fram. Det slutar med att vi 190 M senare ankrar vid Dyvik på Als kl 16 dagen därpå. Totalt blev det ungefär halva tiden segling och halva tiden motorgång. Även om vi verkligen gillar både Västkusten och Danmark känns det bra att ha gjort ett litet skutt nu i början

2 kommentarer till “Nu är vi på väg!”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.