Cascais och Lissabon

När vi kommer fram till Cascais ankrar vi i viken utanför hamnen och försöker hitta en ledig plätt bland de 20-talet andra segelbåtarna som är där. Här vimlar det av vattenskotrar, foilande surfbrädor mm. Dagen därpå går vi in i hamnen och möter vår dotter Ellen som kommer på besök. 

Vi närmar oss Cascais.
Ankringsviken som vi bara låg i första natten men trots trängsel kändes helt ok.
Hamnen i Cascais.
Vår dotter Ellen hälsar på❤
Även här finns det kakelhus.
Bra med bärhjälp.
Ser nästan ut som Elixir, bara lite större.
Fin båt och fin besättning.

30 augusti lämnar vi Cascais och vi har bokat plats i Marina Parque das Nacoes som ligger inne i Lissabon, knappt 19M från Cascais. Vi får rådet att angöra när det är slack eftersom själva hamnöppningen är ganska trång. Väl inne i hamnen är det helt lugnt och marinan känns väldigt säker med bemanning 24 timmar om dygnet. Här betalar vi 25 Euro per dygn, att jämföra med Cascais där det kostade oss 46 Euro per dygn. För att ta oss in till centrum behöver vi ta en buss som går var sjunde minut. Vi gillar marinan som ligger i ett lugnt och relativt nybyggt område, ganska nära mässområde, centralstation och köpcentrum.  Precis som andra storstäder så finns det mycket att göra i Lissabon. Vi väljer att ta en guidad spårvagnstur och besöka kakelmuseet. Jag hade gärna gått till akvariet också, som för övrigt låg nära hamnen, men det får vänta till nästa gång. När Ellen åker hem igen passar vi på att storhandla innan vi gör klart för avfärd. Sedan lämnar vi Lissabon morgonen därpå, den 3 september, för att fortsätta vår resa söderut.

Eiffel har varit här också. Den här gången blev det en hiss.
Munskydd på.
Sådana här portugisiska "nationalkakor" har vi ätit alldeles för många av. Vad kan gå fel med ett frasigt smördegsskal fyllt med massor av vaniljkräm?
Kakelmuséet har sina lokaler i ett gammalt kloster med tillhörande kyrka.
Där fanns en hel del inramade döskallar, eller lite finare sagt reliker.
Mer än 500 år gammalt. Lite imponerande ändå.
Ganska likt Stig Lindberg eller hur?
Det blev en lunch på en av restaurangerna ovanför hamnen. Bra mycket billigare och bättre än centrala Lissabon.

4 kommentarer till “Cascais och Lissabon”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.