Teneriffa Stockholm Göteborg

Att segla runt bland Kanarieöarna visar sig vara svårare än vi trodde. Det är snart en månad sedan vi kom hit och vi hade hoppats besöka La Gomera och eventuellt några andra öar också innan vi ska gå till Las Palmas i slutet av november. Men det är fullt i hamnarna! Det finns fler båtar än båtplatser. I år verkar vi vara många seglare som vill till Västindien, samtidigt som det finns gott om övergivna “pandemibåtar” överallt. Som läget är nu är vi ändå glada över att ha en hamnplats och kanske försöker vi trots allt segla till La Gomera snart, beredda på att ankra om det skulle behövas. San Sebastian på Teneriffa, där vi är nu, ligger nära flygplatsen. Vi kan därför inte låta bli att åka hem till barn och barnbarn några dagar❤.

10 oktober lämnar vi Calheta och får en fin segling till Teneriffa. 47 timmar senare förtöjer vi i Santa Cruz. Det är första gången som jag använder sjösjukeplåster och det fungerar! Lite muntorrhet och lite huvudvärk men absolut ingen sjösjuka.

Vi närmar oss Teneriffa och Santa Cruz.

9 dagar går fort i Santa Cruz. Vi varvar båtjobb med bad och får rutin på detta.

Vi går runt i Santa Cruz på jakt efter förbrukningsbatterier.
Lunchstopp i Santa Cruz.
Träd i centrum.
Santa Cruz by night.
Vi har letat efter förbrukningsbatterier i både Portugal och Santa Cruz. Till slut hittar vi en batteriaffär 1 mil utanför Santa Cruz och det blir en taxiresa dit.
Håkan byter förbrukningsbatterier. Utrymmet är inte så stort som det verkar.
På förmiddagen är det ofta båtjobb och på eftermiddagarna blir det bad. Vi är ganska ensamma om att gå till saltvattensbassängerna när det är som absolut varmast och känner oss som riktiga turister.
Snart framme vid badet.
Målet är ändå godkänt. Saltvattensbassängerna gillar vi, inte så mycket folk och inte så dyrt.
För 8,5 Euro får vi inträde, parasoll och solstolar för två.
På väg till saltvattensbassängerna passerar vi konserthuset som ser ut som ett sådant.
Vad är det här?
Det känns inte bra när man hittar en saxpinne på däck.
Håkan kollar masten och passar också på att putsa den. Det har blivit MYCKET lättare för mig att hissa upp honom när vi nu har elvinschar. Vi har också köpt billiga walkie talkies i Sverige som vi testar. Vilket lyft! Både armmuskler och röst får vila.
En del gymnastik blir det ändå.
Compact living har sina sidor.
För att variera badplatsen bestämmer vi oss för att ta bussen till stranden en dag. Fin strand men sandigt och ganska mycket folk.
Även här lyxar vi till det med solstolar och parasoll. Totalt sett blev stranden dyrare än poolen.
Klockan är nästan 19 och det är dags att ta bussen tillbaka.

Efter 9 dagar i Santa Cruz är det dags att segla vidare. Via Navely har vi bokat hamnplats i San Miguel, 35 M söderut på Teneriffa.

Det blir en skumpig resa till San Miguel och när vi kommer fram säger de att det inte finns någon plats för oss. Vi blir minst sagt förvånade eftersom vi bokat en vecka tidigare och fått en bekräftelse. Till slut hittar marinan en mindre bra plats och eftersom det inte finns något bättre alternativ (blåser mellan 15-19 m/s när vi kommer in i hamnen) så är det bara att “gilla läget”.

På väg till San Miguel.
Marina Amarilla, San Miguel
Hamnkontoret längst ut på piren är öppet måndag - fredag 10-17.
Golfbanan intill hamnen verkar vara enda stället som får vatten.
Benjamin lite större än där hemma.
Intill hamnen finns en grop där båtar placeras. "Pandemibåtar"? Är det sådana som inte har betalt hamnavgiften?
Teide från San Miguel.
Stranden vid hamnen.
På väg till affären. Dramaten från IKEA används flitigt.
Strandpromenaden.
Vi har bokat upptagning 15/11 för att måla botten och vaxa sidorna. På planen finns en del båtar som man undrar om de någonsin kommer i vattnet igen.
Den här båten följer vi med intresse. 50 ton sa ägarna, marinan konstaterade närmare 150 ton. Nu har de bytt batterier.
Lagad med plåtbit, tätmassa och spik.
Skeppsmask
Vissa hål är större än andra.
Utsikt från San Sebastian.
Ja, vi kan inte låta bli att boka en flygresa till Sverige. Eftersom vår båtplats inte är optimal blir det en kortare resa först till Stockholm och sedan till Göteborg innan vi flyger tillbaks igen.
Hejdå båten!
Arvid och Signe ❤
Nästan framme i Göteborg.
Arvo❤
Snart hemma hos Elixir.
Vi landar på Teneriffa men utan vårt bagage. 2 stora väskor saknas. I Teneriffa får vi ta del av ett dokument med 98 olika anledningar till att bagage kan komma bort 😬.

Även om det blev ett kort besök där hemma så var det riktigt kul att få träffa familjen igen. Det har nu gått några dagar sedan vi landade på Teneriffa och vi väntar fortfarande på vårt bagage… Saknar familj och vänner i Sverige men ser fram emot lite besök här snart.

6 kommentarer till “Teneriffa Stockholm Göteborg”

  1. Hej! Stort tack för att vi fick vara hos er!❤ Just nu är det båtfix som gäller igen. Imorgon ska Elixir upp på land och då blir det bottenmålning och puts. Det ska bli kul att ses igen! Ha det gott!

 1. Skepp ohoj

  Jättekul att följa era äventyr på bloggen.

  Saxpinne på däck, förstår era grubblerier va f-n kom den ifrån, …hoppas att det är en gammal saxpinne som skakat fram under era seglatser.
  Vi kom ända till Helgoland innan 1 av 6 förbrukningsbatterier gav upp, plötsligt sjunk spänningen till 10 volt, tog ett tag innan jag lyckades identifiera det dåliga AGM batteriet. Båten står nu på land öster om Amsterdam så nya batterier blir det till våren, troligen inte lika kämpigt att finna nya frågan är AGM eller LFP?

  Ha de
  sy Ultima

  1. Hej! Så kul att ni har kommit till Amsterdam. Hoppas ni är nöjda med er resa hittills. Det verkar alltid finnas något som behöver fixas med båten, eller hur? Vi valde vanliga blybatterier för annars hade vi behövt byta laddningsaggregat och regulatoroptimering. Nu hoppas vi att våra nya batterier ska fungera några år framåt. Vi antar att ni seglar vidare söderut i vår. Ha det riktigt bra!

 2. Hej,
  När jag gör sånt jobb Håkan gör i maskinrummet brukar jag bli svettig och svära en massa! Är detta måhända en riggad inspelning då jag varken hör eller ser något sådant? Som vanligt ägnas mycket av tiden åt underhåll fast Ni badar ju en del också. Hade Ni inga inskränkningar eller problem i övrigt med anledning av de nu så berömda späckhuggarna efter Portugisiska kusten?
  God tur
  Magnus & Åsa

  1. Hej,
   Det går ingen nöd på oss även om det just nu inte blir så många bad. För tillfället är det lite småkyligt. Och jo, Håkan svettas en hel del🙂 men brukar lösa det som måste göras. Det verkar alltid finnas något att pyssla med. Idag tror Håkan att han har lagat ett elfel på släpgeneratorn. Jag satt i sittbrunnen med borrmaskinen som var kopplad till generatorn medan Håkan mätte spänningen. Kändes lite som SOS sällskapsresan. Vi får testa om det funkar på riktigt lite senare. Vi är glada för att ha kommit hit till Las Palmas och kommer nu att ligga kvar här till 6 januari då vi seglar mot Kap Verde tillsammans med Viking Explorers om vädret tillåter. I Portugal var vi lite rädda för att träffa på späckhuggarna men efter Madeira känns det överspelat.
   Kramar till er båda!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.