San Miguel – La Gomera – San Miguel

5 november är vi tillbaka på Teneriffa efter några dagar hemma hos familjen ❤. Trots att vi har en ganska kass plats i San Miguel blir vi kvar ytterligare några veckor eftersom det är svårt att hitta andra alternativ.  Vilken tur att vi får besök hemifrån! Tillsammans med våra vänner Håkan och Eva tar vi oss till La Gomera några dagar innan vi seglar tillbaks till San Miguel. När de sedan lämnar oss är det dags att lyfta båten på varvet som ligger i marinan. Vi har bokat tid för att se över zinkanoder, måla botten och putsa sidor. Efter två dagar på land med hårt arbete sjösätter vi och tar lite ledigt igen. Vi får några fina dagar tillsammans med Carina och Jonas som semestrar på Teneriffa. Även om vi tycker att San Miguel är en småtråkig plats så har vi det bra tack vare trevliga båtgrannar och vänner hemifrån❤.

Vi seglar tillsammans med Eva och Håkan till La Gomera

8 november landar Eva och Håkan här på Teneriffa. Efter att ha försökt maila och ringa marinan i La Gomera otaliga gånger får vi till slut svar att det kanske finns en plats ledig i hamnen ett dygn. Vädret ser bra ut och vi bestämmer oss snabbt för att segla dit och om det skulle behövas är vi beredda på att ankra. 9 november lämnar vi San Miguel och seglar 30 M till La Gomera. I början har vi vind men efter drygt halva tiden blir det motorgång och vi får då syn på en val. Dessvärre visar det sig att den är död😢.

Eva och Håkan följer med oss till La Gomera.
Vi kollar efter valar eftersom det sägs att de brukar hålla till mellan Teneriffa och La Gomera.
Bild på valen.
Valen har ett stort sår och är väldigt död😢
Vi ser liror och äntligen har vi med oss någon som klarar av att fota dessa.
La Gomera för ut.
Vi får en fin båtplats i marinan och konstaterar att vi gärna hade stannat kvar en längre tid på La Gomera.
Det är dock inte helt enkelt att få plats. På hamnkontoret tar det sin lilla tid och 4 anställda arbetar så svetten lackar även om vi nästan är ensamma där. Efter många om och men så blir det klart att vi får stanna i marinan itotalt 3 dygn. Superbra!

Vi är nöjda över att ha fått hamnplats ett dygn på La Gomera. Ännu gladare blir vi när det står klart att vi får stanna ytterligare två dygn. Tillsammans med Eva och Håkan utforskar vi ön till fots och med bil.

Kvällspromenad intill hamnen.
Vår hyrbil. Det finns gott om serpentinvägar men det kändes enklare att köra här jämfört med på Madeira tycker co-drivern i baksätet😎
Vår app visar att det är 500 meter kvar till utsiktspunkten med glasgolvet. När i tittar 500 meter upp i luften så ser vi den!
Glasburen på närmare håll.
Ärligt talat så ser man bättre utanför glasburen med dåligt putsade fönster.
Vi turister turistar.
På vissa ställen är berget alldeles rött.
Vi kör ner till en by som vi blivit rekommenderade att besöka. Varför förstår vi inte riktigt. Fin nybyggd väg men inte mycket annat.
Vi rationaliserar bort strand och bad. Istället får vi med Eva och Håkan på en vandringstur. Det visar sig snabbt att Wahlstedts kondition är väldigt mycket bättre än vår. För Lindqvistarna blir det tufft trots paus i halvtid.
Vandringsleden utlovar utsikt och vattenfall. Nja vi tycker nog att sträckan mestadels går genom skog som kunde varit i Sverige.
Stor orange ticka.
Kanariefågel alias gråsparv eller spansk sparv kanske.
Kanariefågel alias myksanka.
Kanariefågel alias bofink.
Välbehövlig paus.
Utsikt från lunchstället.
Lustig växt.
Vi klarade det! Wahlstedt är snälla och filmar inte hur vi låter och ser ut när vi äntligen är uppe vid bilen igen.
La Gomera hamn. Vi ligger i mitten och har vindrodret på.
13 november lämnar vi La Gomera. Utanför hamnen blir det bad och tvätt. Trots att vi alla sedan spejar efter valar så ser vi inga fler. Efter 30 M med mycket motorgång så ät vi tillbaks i San Miguel på Teneriffa.

Båtlyft och underhållsarbete i San Miguel

Den 16 november har vi tid för upptagning. Lyftet går bra men vi är in i det sista undrande över om vi kan få låna någon ställning eller stege. Utan blir det svårt att jobba. När båten väl står på land får vi reda på att vi kan hyra en liten ställning för 600 kr. Senare på dagen säger de att den stora katamaranen som ligger mindre än 5 meter ifrån oss ska sprutmålas. Varvet lovar att flytta oss innan. Inget händer och det blir vi som får ta kontakt med katamaranen och stoppa målningen tillfälligt. Klart oroligt på alla sätt. Dagen efter får vi byta plats efter att de reparerat travel liften som inte går att starta. Efter 2 dagar blir vi klara och kan sjösätta igen. 

Nymålad och nyputsad. Efter två dagars slit på land är det dags för sjösättning igen.

Dags för lite semester igen och kul att få träffa Carina och Jonas

Carina och Jonas semestrar på Teneriffa och  hälsar på oss i San Miguel. Vi kollar båtar och promenerar. Några kilometer från hamnen finns en liten fiskehamn som är väldigt mysig i jämförelse med San Miguel. En dag senare åker vi till deras hotell som ligger vid Puerto Colón,  Även om det  bara är några mil mellan San Miguel och Puerto Colón är skillnaden stor mellan dessa ställen.

Carina och Jonas
Hamnrunda i San Miguel.
Vi promenerar till byn som ligger några kilometer från San Miguel.
På lördagen cyklar vi till matmarknaden, ca 5 km från San Miguel.
Utrustade med munskydd och plasthandskar får vi handla.
På väg till båten från matmarknaden cyklar vi förbi en handelsträdgård som bara tycks sälja kaktusar. Intressant.
Carina och Jonas på hotellet.
Poolområdet på hotellet.
Längs strandpromenaden vid Puerto Colón
Vi kan inte se några gästbåtar i Puerto Colón. Istället är det stora charterbåtar och turistbåtar överallt.

En vecka tidigare än beräknat lämnar vi San Miguel

Även om vi redan har betalt hamnavgift i San Miguel månaden ut så bestämmer vi oss för att gå tidigare än vi har tänkt från början. Vi känner oss helt enkelt färdiga med Amarilla San Miguel. Under nästan en månads tid har vi blivit tilldelade platser som inte har varit dimensionerade för vår båt. De har varit alltför korta och små. Mooring lines har varit täckta med skaldjur och varit så korta att vi har fått använda mittknaparna. Detta har resulterat i gelcoatskador. Vi har även varit tvungna att förtöja i andras båtar för att undvika att gå in i bryggorna. Eftersom det hittills har varit svårt att hitta hamnplats och även tid för upptagning på andra ställen har vi trots allt valt att stanna kvar. När våra vänner lämnat och vi haft uppe Elixir kände vi att det var dags att segla vidare. Trots att vi inte visste om vi skulle få någon hamnplats i Las Palmas på några dagar gav vi oss iväg dit den 22 november.

1 kommentar till “San Miguel – La Gomera – San Miguel”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.